Ολοκληρώθηκε η παρουσία της Κύπρου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Νέων

Submitted by Cyprus Ski Fed… on

Η Γεωργία Επιφανίου, η αθλήτρια μας του αλπικού σκι, είχε ένα καλό πλασάρισμα στο γιγ. σλάλομ και πτώση στο σλάλομ

Με την παρουσία της την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στο αγώνισμα του σλάλομ, η 17χρονη Γεωργία Επιφανίου ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στους 3ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που διεξάγονται στη Λωζάνη της Ελβετίας από τις 9 μέχρι τις 22 του μήνα. Η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στη διοργάνωση, έλαβε μέρος σε δύο αγωνίσματα του σκι, στο γιγαντιαίο σλάλομ και στο σλάλομ.

Το άθλημα του αλπικού σκι διεξήχθη στο χιονοδρομικό κέντρο της Les Diablerets, που βρίσκεται περίπου μία ώρα οδικώς ανατολικά της Λωζάνης, στις Άλπεις.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 η Επιφανίου αγωνίστηκε στο γιγαντιαίο σλάλομ, όπου στην 1η κατάβαση ήταν 50η και στη 2η κατάβαση ήταν 35η. Ο συνολικός της χρόνος την έφερε στην 35η θέση από σύνολο 78 αθλητριών, ένα πολύ καλό πλασάρισμα για την ίδια. Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στο αγώνισμα του σλάλομ, είχε πτώση στην κατάβαση της και παρά την προσπάθεια της να επανέλθει και να περάσει την πύλη, δεν μπόρεσε εν τέλει να ολοκληρώσει.

Η Γεωργίου Επιφανίου μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ μετά την παρουσία της στους 3ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων: «Μπορούσα να πάω πιο γρήγορα στο γιγαντιαίο σλάλομ την Κυριακή, ενώ είχα την ατυχία την Τρίτη, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη με την όλη εμπειρία και την παρουσία μου. Το να συμμετέχεις σε Ολυμπιακή πίστα, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και να ανταγωνίζεσαι ταλαντούχες σκιέρ απ’ όλο τον κόσμο, είναι μια εμπειρία που θα κρατήσω για πάντα».

Η Κύπρος συμμετείχε στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων με μια αθλήτρια, με τη χώρα μας να ήταν μία από τις 79 χώρες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση. Αρχηγός αποστολής της Κύπρου ήταν ο κ. Δημήτρης Παπαθεοδότου και προπονητής ο κ. Μίλαν Μάτιτς. Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων συμμετείχαν περίπου 1900 αθλητές κάτω των 18 ετών.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
17 Ιανουαρίου 2020